Sida ur GP med reportage om Villa Sjötorp. Vy över viken genom fönster

linje

MILJÖ FRÅN FÖRRFÖRRA SEKELSKIFTET PÅ VILLA SJÖTORP
Konferensvärden 24 noember 2016

Villa Sjötorp är idag en av Bohusläns pärlor, ofta uppmärksammat i svensk och Europeisk media för sin särsprägel, sekelskiftesmiljö, höga kvalitet och personliga sevice. Här skiljer sig också mötes- och konferensrummen från det konventionella, vilket bidrar till trivsel och effektiva möten.
    Villa Sjötorp är certifierat av Västsvensk Mersmak och representerat i Sveriges Bästa Bord. White Guide tilldelade Villa Sjötorp bland de högsta poängen i Bohuslän i sin senaste upplaga – och allra högst poäng av hotellen i den ansedda medlemsorganisationen Countryside Hotels of Sweden. Nyligen tilldelades även Villa Sjötorp den internationella utmärkelsen Historic Hotel Gourmet Award 2017.

Läs hela artikeln här…

linje

VILLA SJÖTORP TILLDELAS DEN INTERNATIONELLA
UTMÄRKELSEN HISTORIC HOTEL GOURMET AWARD
Hotel news & restaurants 26 oktober 2016

Hotell Villa Sjötorp på Lyckorna utanför Ljungskile har tilldelats den internationella utmärkelsen Historic Hotel Gourmet Award 2017. Utmärkelsen delades ut under söndagen vid Historic Hotels stora galamiddag på den grekiska ön Santorini.

– Det är en stor ära och ett fantastiskt erkännande att, bland nästan 500 utvalda och erkänt mycket bra hotell i Europa, bli utnämnd till det hotell som håller den högsta gastronomiska nivån, säger Ellika Mogenfelt som äger och driver Villa Sjötorp..

Läs hela artikeln här…

linje

VILLA SJÖTORP PRISAS FÖR MATEN
Tidningen Bohusläningen 24 oktober 2016

Av cirka 500 historiska hotell i Europa utsågs Ljungskilehotellets kök till det allra bästa under en branschgala på söndagen. Bakom priset står paraplyorganisationen Historic Hotels som samlar hotell i 18 olika länder som handplockats med hänsyn till deras arkitektoniska värden och den unika historia som dessa hotell representerar. Villa Sjötorp, som byggdes 1901 av nuvarande ägaren Ellika Mogenfelts morfars far Emil Haeger, som ägde Lilla Edets pappersbruk, är ett av dessa.

– Jag har i 20 år försökt lyfta bra råvaror, det har varit tufft. Det här betyder att jag faktiskt valde rätt, säger Ellika Mogenfelt.

Läs hela artikeln här…


linje

MEET THE WOMAN BEHIND
ONE OF WEST SWEDEN'S MOST BEAUTIFUL B&Bs

Villa Sjötorp i The Guardian

Ellika Mogenfeldt. Bild från The Guardian."After spending a day at Villa Sjötorp, it is easy to understand why it attracts guests from all over the world: it is the perfect place to rewind and recoup. The key when visiting the area Lyckorna, according to Ellika, is trying to do nothing at all." 
(Ur The Guardian.)

linje

ÄNNU EN MIDSOMMAR PÅ VILLA SJÖTORP
FEMTIOPLUS – en blogg med många bilder – 20 juni 2015

Verandan.Villa Sjötorp på Lyckorna är det ultimata midsommarstället om man är minst 2 personer, gärna 4. Efter incheckning och välkomstjordgubbarna klockan tre promenerar man bort till midsommarfirandet. Jag tröttnar fort, små grodorna står mig upp i halsen efter många års praktiserande. Vilar mig nu i form inför barnbarnens debut. Strövar vidare norrut och rundar Ljungs kyrka och går sen utmed havet tillbaka till Sjötorp för en superb, ekologisk middag med vinpaketet.
Läs och se alla bilder. 

linje

VILLA SJÖTORPS KOCK TÄVLAR I DESSERTER
Tidningen Bohusläningen 30 september 2014

Villa Sjötorps kökschef Jakop Dillner.Villa Sjötorps kökschef Jakob Dillner medverkar i TV-programmet Dessertmästarna i Kanal 5. Bohusläningen uppmärksammade detta med en helsidesartikel.

"Tidig höst innebär nyplockade äpplen och päron. Då är det också de ingredienserna som får dominera i Jakob Dillners desserter. Och med såväl päron- som äppelträd utanför dörren kan han verkligen kalla desserten för närproducerad.
   – Färska bär och frukter är en bra utgångspunkt i en god dessert. Vad jag föredrar beror på vilken stämning jag är i. Men rabarber på våren, jordgubbar på sommaren och äpplen på hösten är glädje, lycka och harmoni, som vi brukar säga här." Foto: Lasse Edwartz

Läs hela artikeln här.

linje

KAYAKING ON THE WEST SWEDISH COAST
from GlobalGrasshopper
After a day on the sea the kayak group ended at Villa Sjötorp:

View from Villa Sjötorp"If, at the start of the day, someone had told me that I’d be volunteering to do extra wet-exits by the end of the day I would’ve said they were crazy. It’s testament to the coaching skills and trust I had in our 'thunder bear' that I was doing exactly that – and I was reluctant to finally haul my kayak out of the water and head home. Luckily though, a night at Villa Sjötorp beckoned, the very embodiment of rustic charm, with its melt-in-the-mouth crayfish casserole, poached halibut and locally brewed craft beer, and watching the sunset on the nearby fjord from their terrace soon made my day in the kayak a pleasant memory. And I didn’t even have nightmares, despite sleeping in the supposedly haunted 'white room'…"

Read the article.
linje

NORDSTJERNAN AUGUST 21, 2014
Our west coast discoveries
I USA-upplagan av Nordstjernan finns en artikel om en resa på västkusten, där författaren bland annat landar på Villa Sjötorp:

The back of Villa Sjötorp; a grassy hill with a giant beech tree, and behind it, Havstensfjord, with a scattering of islands."We are now in the bygone era of gingerbread houses and national romanticism. Villa Sjötorp, which was built in 1901, even boasts a dragonhead atop one of its many gables, all of which have elaborate woodcarvings. In our room, the wallpaper is an orgy of pretty red and yellow flowers, and the curtains and bedspread have delicate, old-fashioned patterns.
The view from the veranda is gorgeous: a grassy hill with a giant beech tree, and behind it, Havstensfjord, with a scattering of islands. It’s dinnertime and we have just finished the opener—carpaccio with baby watercress and lingonberries. In a nearby room, a multigenerational private party is underway, with everyone waiting for the host to rise from the table and make a formal toast.
Our shrimp cassoulet has arrived. The host has risen, and the schnapps ceremony has begun. The soft evening light is getting more golden by the minute. A small boy is on a swing, pushed higher and higher by his obliging father.
This is our last night on the west coast. Here on the veranda, we experience a sense of timelessness. Not much seems to have changed in the past hundred years. Text & Photography: Bo Zaunders"

Läs hela artikeln här.

linje

TIDNINGEN BOHUSLÄNINGEN 12 JULI 2014
"Det är mycket kärlek i vår mat"
"När Ellika Mogenfelt köpte tillbaka sin morfars fars sommarhus på Lyckorna 1995, visste hon precis vad hon ville göra med huset. Det skulle bli hotell och restaurang med ekologiska och närproducerade matvaror.

Hon går runt i kryddträdgården och plockar kryddor till dagens matlagning. Dragon, dill, oregano, timjan och citronmeliss. Närheten till producenten är viktig för Villa Sjötorp. De köper sina grönsaker från gårdar i Spekeröd och Lidköping, pepparrot från Frillesås i Halland, senapsskott från Orust, kräftor från Grebbestad och kött från Orust.

– Det ekologiska och närproducerade är så självklart för mig, och har varit det hela tiden. När det i början av 2000-talet började bli populärt att tänka på var maten kommer ifrån tänkte jag att det var en trend som snart skulle gå över. Det är först nu jag vågar tro att medvetenheten håller i sig, säger Ellika Mogenfelt."

Läs hela reportaget här.

linje

FINANCIAL TIMES 27 JUNI 2014
Sweden's midsummer madness
Under den titeln skriver David Atkinson om sina upplevelser kring midsommar i Sverige. Midsommarafton tillbringar han på Villa Sjötorp. Han noterar mystiska svenska midsommarseder, som att lägga blommor under huvudkudden eller att dansa en märklig dans: "people started squatting, jumping and waggling their bottoms like leaping frogs". Han har alltså bevittnat "Små grodorna".
Läs hela reportaget: Sweden's midsummer madness.

linje

Ur
THE INDEPENDENT 22 APRIL 2014

Villa Sjotorp, Uddevalla
This fairytale house by the sea covers all the bases for an active summer escape. Located north of Gothenburg, in the waterfront town of Ljungskile, it has its own private beach, with bikes to borrow and the nearby mountain region of Norra Fjallet for hikers in search of strenuous walks. For waterborne adventures, there are kayaks to hire and island tours of the nearby archipelago from Uddevalla harbour. Afterwards, guests can dine in the hotel's garden, then crash out in one of 10 traditional bedrooms.
Läs hela reportaget, The Big Six: Swedish retreats

linje

Ur
FRU JACOBSENS BLOGG:

Igår åkte vi på jobbet till Villa Sjötorp i Ljungskile på kurs. Vilket fint ställe! Det är ett gammalt sommarhus på 480 kvm som nu har blivit en hotell & restaurang anläggning. De har bevarat den ursprungliga stilen från början av 1900-talet. Det finns 14 hotellrum där alla har sitt färgtema. Förutom den mysiga miljön så va de trevlig personal & väldigt god mat. Jag skulle gärna vilja åka dit igen och boka ett rum för någon natt. (6 februari 2014)
Läs bloggen och se fina bilder.

linje

Jeanne Horak-Druiff EN RÖST FRÅN SYDAFRIKA
Jeanne Horak-Druiff är en frilansskribent från Port Elizabeth som reser runt i världen och recenserar hotell och restauranger. Hon skriver efter ett besök på Villa Sjötorp:
"There is something very appealing about staying in a place that makes you feel like a welcome guest in an old friend’s country house."
Läs hela reportaget och se hennes bilder.


linje
VILLA SJÖTORP – ZWEDEN

Porträtt av signaturen lieberthee. Fotot hämtat från Youtube."Villa Sjötorp ligt in de historische badplaats Lyckorna en is gebouwd in 1901. Gebouwd als een zomer residentie van een papier fabriek eigenaar Emil Haeger, en door hem zelf ontworpen. Een kleindochter runt het nu als een hotel met een uitstekende keuken. Erg rustig gelegen." (Signaturen "lieberthee")

Se lieberthees trevliga YouTube-clip från Villa Sjötorp:
http://www.youtube.com/watch?v=qutunIH_ZG0

linje
MUSSELRECEPT
Ljungskileortens Hembygdsförening ger varje år ut skriften "Minnesbilder från Ljungskilebygden". I 2013 års upplaga finns ett kapitel om Villa Sjötorp. Där kan man bland annat ta del av vår köksmästare Jakob Dillners recept på Öl- och timjanskokta blåmusslor.
Till musselreceptet…

linje

FILMER INSPELADE PÅ VILLA SJÖTORP
Många filmer har spelats in på Villa Sjötorp. I "Minnesbilder från Ljungskilebygden" från år 1996, finns ett kapitel om detta.
Här är en länk till texten…

linje
GRÖNA GÅRDAR
Läs om Villa Sjötorp på Gröna gårdars hemsida:
http://www.gronagardar.se/recept-tips/villa-sjotorp/

linje

GASTROM
Rysslands största mattidning heter Gastrom. Där kan man läsa om ett besök på Villa Sjötorpden den 18–19 juni 2012. Artikeln beskriver Villa Sjötorp som ett mycket vackert ställe med väldigt god mat.

Om du kan läsa ryska går du lämpligen in på följande länk:
http://www.gastronom.ru/article_travel.aspx?id=1003837

Ryska gäster på verandan.
Bilden från det ryska magasinet Gastrom.

Huset med ryska gäster utanför

linje

BERGVÄRME, KAKELUGN OCH INNANFÖNSTER
I Byggnadsvårdsföreningens skrift Byggnadskultur (se bilden överst på sidan) kan man läsa en artikel om Villa Sjötorp med fokus på byggnadens fönster. Citat ur artikeln:

»Att måla med linoljefärg är en självklarhet«, säger Ellika Mogenfelt. »Precis lika självklart är det att en anställd ägnar fyra dagar om året med att sätta in och ta ut innanfönstren. Att ersätta de gamla fönstren har aldrig kommit på fråga. Det finns heller ingen anledning eftersom de håller värmen. Med innanfönster, cellulosafiber, bergvärme och stödeldning i kakelugnarna blir uppvärmningskostnaden för hela huset låg.«
Läs hela artikeln…

 

 

 

Fönsterhake, gammal modell

linjeUNDERBAR HELG PÅ VILLA SJÖTORP

"Kan varmt rekommendera detta ljuvliga ställe! Personalen är dessutom mycket personlig och underbar - tack Lotta, du gjorde vår vistelse ännu mer minnesvärd, du är en härlig frisk fläkt!!." (Ur MormorRuthsAnns blogg där hon redogör för en lyckad helg på Villa Sjötorp. Många fina bilder också.)

Läs hela inlägget på MormorRuthsAnns blogg.




Åhh, vad underbart det var
att sitta här på denna mysiga
renfäll och dricka glögg...
(Text och foto: Ann Åström.)

Renfäll på stol

linjeVILLA SJÖTORP VILL GE VÄSTSVENSK MERSMAK
– Vi vill lyfta våra fina råvaror vi har i Västsverige. Att använda det som regionen erbjuder är en självklarhet i länder som Frankrike och Italien. Vi ska inte vara sämre, när det finns så mycket gott i havet, skogen och jorden häromkring, säger Ellika Mogenfelt. För det är råvarorna som präglar menyn. Utifrån det som regionen och årstiden erbjuder skapar de skickliga kockarna Mattias Jönsson och Linnéa Pettersson en kokkonst med genuina smaker.
Villa Sjötorp i kvällsljus

(Utdrag ur reportage från Västsvensk Mersmak 25 februari 2010. Läs mer…)

linje"SVENSK IDYL"
Under rubriken "Svensk idyl" på den danska webb-sidan Vagabond.info beskrivs ett besök på Villa Sjötorp:

"Turen starter på Villa Sjötorp, det mest yndige svenske træhus, man kan tænke sig. Her er ikke langt til hav og natur, heller ikke i menuerne. Ellika Mogenfelt, som driver Villa Sjötorp, lægger vægt på at vide, hvor råvarerne stammer fra, og kun de bedste bliver valgt til restauranten.
  Så man kan få at vide, hvor kyllingen er opdrættet, hvilken gartner sølvbeden kommer fra, og hvor den lækre gedeost kan købes.
En menu bestående af kylling med salat lyder måske lidt ordinær, men den viser sig at være et lækkert anrettet måltid baseret på lokale råvarer, serveret i en hyggelig gammeldags spisesal. Enkel mad – med en spiselig blomst i salaten som en yndefuld detalje. Kaffen bliver serveret i blomstrede kaffekopper fra mormors tid, alle er forskellige, her er der ingen minimalistiske tendenser at spore.
  Hvis man får lyst til at blive natten over, er det muligt at leje værelser på første sal. Man føler sig hensat til starten af det 19. århundrede, og igen hersker der svensk hygge af højeste karat."

(www.vagabond.info)

linje MAGNIFIK VILLA

Under ovanstående rubrik presenteras Villa Sjötorps helgerbjudanden i tidningen Allt om mat och fortsätter:
  "En jul i Villa Sjötorp, på Lyckorna utanför Ljungskile, är något alldeles speciellt. Tanken letar sig till filmen Fanny och Alexander eller någon av Tjechovs pjäser. Man förflyttas till ett sekel som flytt och känner tidens vingslag susa i salongerna."
  I artikeln kan du få några godisrecept också, "som räcker ända till tjugondedagknut". Läs hela artikeln.
Julgodis
Nougatrulle.
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

linje BLÅMUSSLOR PÅ SJÖTORPS VIS
På ICA-Kurirens hemsida kan man hitta ett recept på blåmusslor från Villa Sjötorp. "Du börjar med att borsta musslorna under kallvattenskranen. Kasta musslor som är trasiga, inte är slutna och inte sluter sig när du knackar på dem." Fortsättningen av tillagningen hittar du genom att klicka på denna länk: ICA-Kuriren

blåmusslor

linje

Bild på Villa Sjötorp
Lyckorna Golfklubb

"HIER MUSS AGATHA CHRISTIE
GEVESEN SEIN"

Citatet är hämtat ur den tyske journalisten Jens Dagnés artikel i tidskriften Golf & More, nr 2/2008.

"Direkt neben dem Golfplatz liegt unser heutiges Nachtdomizil: Die „Villa Sjötorp”. Ein charmantes Haus aus der Jahrhundertwende, das ursprüngliche Sommerhaus des Papierfabrikanten Emil Haegers (Lilla Edet Fabrik) mit Blick über einen der vielen Fjorde dieser Gegend. Wir kommen vom Garten aus zur Villa Sjötorp und sind sicher, hier muss Agatha Christie gewesen sein, um ihre Romane zu schreiben! Romantisch, schrullig und mysteriös ist der „rote Faden”, der sich durch die süße Villa zieht. 14 liebevoll eingerichtete Zimmer in unterschiedlicher Größe mietet dieses Kleinod. Das Abendessen „ in dem etwas größeren Wohnzimmer”- 11 Tische - ist ein Traum. Bodenständig, schwedisch mit außergewöhnlicher Raffinesse und Kreativität zubreitet und liebevoll serviert. Mit 55,- Euro ist das 4 – Gänge - Menü auch äußerst preiswert.
    Nach einem tollen Frühstück mit selbstgebackenem Brot und eigener Marmelade machen wir uns auf den Weg in Richtung Südenlig andere, gegensätzliche Landschaft." (Aus Golf & More, 2/2008)

linje

HUR SMAKAR EN VACKER UTSIKT?

Bild på magasinet Coop MersmakDen här frågan ställer magasinet Coop Mesmak nr 6/7 2007 i ett flera sidor långt reportage om Yngve Johansson i Ödby och Ellika Mogenfeldt på Villa Sjötorp. Båda presenteras som viktiga kuggar i utvecklingen av den bohuslänska gastronomin, den ene som producent av Kaprifolkött, den andra som inköpare och förädlare av köttet, som serveras på Villa Sjötorp.
    – Mat och dryck ska vara glädjeämnen, men jag bryr mig också om hur råvarorna är producerade. Jag strävar efter att handla ekologiskt, etiskt och gärna regionalt, berättar Ellika Mogenfeldt i intervjun.
   I artikeln bjuds också på recept på Sjötorpsburgare, Sjötorps Pastrami samt Rabarberpannkaka, skapade av Villa Sjötorps kock, Johan Ström.
   Och frågan i rubriken får också sitt svar i tidningen: "Visst smakar vacker utsikt."

linje

VILLA SJÖTORP I CONDÉ NAST TRAVELLER

Ur magazinet Condé Nast Travellers hemsida kan vi citera:

"Near the old resort village of Lyckorna in Ljungskile, Villa Sjotorp is a rather hippy establishment, a huge, Gothic seaside villa looking down on a wonderful seascape of small islands and peninsulas. Closer to, you discover that behind the casual and distinctly DIY look is a highly professional hotel with a truly outstanding restaurant." (www.cntraveller.com)

linje

VILLA SJÖTORP I NEW YORK POST
Den amerikanska tidningen New York Posts resande reporter Roberta Bernstein hyllar Villa Sjötorp i en artikel om mat i Sverige. Här nedan kan du läsa avsnittet om Villa Sjötorp.
Bild på Villa Sjötorp Some enchanted weekend: the deceptively compact-looking country house that is Villa Sjotorp.


"Dinner and that night's accommodation were had some 30 minutes north of Gothenburg at the fairy tale-like Villa Sjotorp, a beautiful, laid-back country house with an excellent restaurant, and a warm and friendly staff. Built in 1901 and turned about seven years ago into an 11-room hotel and restaurant, it's here you'll sink into a bygone era of gracious, casual living. There's a mix of colorful period furniture and some contemporary art, and you'll have the treat of sitting on the lived-in veranda overlooking the garden and sea. (If you're cold, someone will be sure to bring you some hot tea and a warm woolen blanket.)
   The restaurant is open nightly with an a la carte menu in the summer, and weekdays for lunch and weekends for dinner off-season, when the menu changes monthly.
   Seventy percent of the menu is made up of local products, with grass-fed beef and cheeses coming from Orust, an island across the way. My meal included melt-in-my-mouth potato cake with lobster, and beautifully cooked fallow deer and mashed potatoes with root vegetables.
   Breakfast the next morning was laid out, candles burning, like a scene from "Babette's Feast", with a large wooden table laden with meats and cheeses, fresh breads, hard-boiled eggs, cereals, figs, raisins, muesli, etc. (dinner costs $63 and includes appetizer, entré – fish or meat – cheese course and dessert; breakfast is included with room)."

linje
MITT SMULTRONSTÄLLE
På en norsk www-sida hittade vi följande rader:

"I dag er Villa Sjötorp først og fremst kjent for maten, trivelig innkvartering og den behagelige atmosfæren som viler over stedet.
/.../
Det Mogenfeldt og hennes stab i virkeligheten jobber med er å gi sine gjester en uforglemmelig opplevelse. Mange kommer hit i større anledninger som bryllup eller jubileum. Men det forelskede paret, vennegjengen som setter pris på god mat eller barnefamilien er absolutt like velkommen. Ellika og hennes stab i kjøkkenet jobber mest med matvarer dyrket på økologisk vis. Dette, samt vektlegging av nyskaping, kreativitet og distriktets tradisjoner er karakteristisk for hva som trylles frem i kjeler og kasseroller i kjøkkenet på Villa Sjötorp."

linje

EMAGINE UK LIMITED

"Staying at Villa Sjötorp is like staying at a friends home by the sea, although the food is guaranteed to be much better. /…/
   During summer meals are served in the garden or on the terrace with breathtaking views out to sea. A path leads down to a small beach. At the centre of the garden is a large tree from which hangs a swing that even the most grown up among you will not be able resist sitting on and soaking up the atmosphere.
   It is worth paying that little more for a large room, some even come with an extra child bed, dolly included. The owner Ellika and her small team have earned a well deserved reputation for their excellent food so you won’t have to wander far for dinner."

linje
Aus
GAUMENGENUSS MIT MEERESBLICK
Von Claudia Arthen
"Etwas gediegener, aber nicht weniger romantisch lässt es sich in der Villa Sjötorp im alten Badeort Lyckorna in der Nähe des Städtchens Ljungskile urlauben. Das Gebäude aus der Jahrhundertwende war ursprünglich ein privates Sommerhaus und wurde von der jetzigen Besitzerin Ellika Mogenfelt zu einem Restaurant mit Übernachtungsmöglichkeiten umgebaut. Die gelernte Köchin legt Wert auf frische Zutaten aus der Region, die sie zu spannenden Gerichten verarbeitet: Hähnchen gefüllt mit Fetakäse, serviert mit Pfifferlingsrisotto, Estragonsauce und Bohnensalat sowie Schokoladenparfait mit Blaubeerkonfitüre."

linje

Villa Sjötorp i böcker

Bild ur boken Café Bohuslän
I boken CAFÉ BOHUSLÄN finns ett
kapitel om Villa Sjötorp. Där kan man
hitta recept på »Villa Sjötorps sockerdrömmar«.

 

Från boken "Till bords ombord"
I boken TILL BORDS OMBORD PÅ M/S BYFJORDEN varvas recept med beskrivningar av pärlor längs Västkusten. Kapitlet om Lyckorna illustreras med en stor bild av Villa Sjötorp. På fotot här ovan ryms bara halva bilden.

Boken Köksvägen till Västsverige
I boken KÖKSVÄGEN TILL VÄSTSVERIGE
presenteras Villa Sjötorp med rubriken
»Huset en stor upplevelse«.

 

Boken om Logi på Landsbygd
Boken om LOGI PÅ LANDSBYGD
fokuserar på gästboende på landsbygd
ur olika perspektiv. Villa Sjötorp är
»Ett hotell med personliga rum
och ljuvlig mat«, enligt boken.

 

Tidskriften Byggnadskultur
I helsidesbilden från tidskriften
BYGGNADSKULTUR 4.11 har man gjort
ett collage över Villa Sjötorps varsamt renoverade detaljer. Artikeln handlar för övrigt om hur huset bevarat alla vackra och ursprungliga föremål
som finns i huset.

 

Ur boken Badhotell i Norden
»Villa Sjötorp liknar ett vitt sagoslott
där det ligger dolt bland höga träd och slingrande vildvin«, berättar boken BADHOTELL I NORDEN.

 

Boken Smakriket
I boken SMAKRIKET finns det många recept från Villa Sjötorp. Den hyllar också ljuset på Lyckorna: »Att sitta på verandan och njuta av lugnet, uppleva det mycket speciella ljuset, gärna med ett glas från en god druva, skänker minnen för livet.«

 

Boken "50 beste spise- og overnattningssteder i Skandinavia"
Den norska boken BESTE 50 SPISE- OG OVERNATTNINGSSTEDER I SKANDINAVIA
ägnar ett helt kapitel åt Villa Sjötorp.
Ur boken: »Lamper, stoler og senger og annen innredning er enten fra stedet, eller funnet i antikvitetsbutikker og på markeder. Fra hagen går det en sti ned til sandstranden og havet.«

 

 

 

 

 

Pil till sidans topptill sidans topp

 

Pil till sidans topptill sidans topp

linje
GUEST REVIEWS
Kvinna vid matbord
PRESS
Tidningssida.
ATT GÖRA
Rodd på viken
HISTORIA
Bild från början av 1900-talet
HITTA HIT
Karta Bohuslän

linje

Villa Sjötorp | Tel: 0522-201 74 | E-post: info@villasjotorp.se