Restaurang
Hjärtligt Välkomna, skriv gärna några rader på ett mail till info@villasjotorp.se
Vi återkopplar så snabbt som möjligt. Med önskan om en fortsatt fin dag, Team Villa Sjötorp
Påsk på Villa Sjötorp
Konstvandringen är i full gång, kom förbi mellan ateljébesöken
Skärtorsdag 17 april
Öppet från 15-tiden, titta in för en kall öl, glas vitt… kanske lite snacks i vårsolen
Långfredag 18 april - Påskafton 19 april - Påskdagen 20 april
Påskbord / Lunch - kl 13-17
Ägg, Sill och Jansson
Lax, Grönsaker och Potatis
Lammkorv och Köttbullar
Ost, Bröd och Smör
drop-in eller boka bord 298 kr p/p
Barn under 12 år 148 kr – Barn under 4 år 68 kr
Skärtorsdag - Långfredag - Påskafton - Påskdagen
Boka bord för middag, från kl 18.00 Pilgrimmsmussla, Lammracks och Rabarber, 698 p/p
För alla barn, Påskafton kl 14:
Vi tror att Påskharen kommit på besök, häng med på godisjakt.
HÅLLBART – EKOLOGISKT - NÄRPRODUCERAT
Ett varierat utbud från våren och försommarens skafferi. Vi förädlar det som Jorden, Skogen, Havet och Sjön för till vårt kök. En del kommer direkt från naturen, en del har producerats med handens hjälp av bönder, jordbrukare, mejerier med flera.
Råvaror är varsamt och i säsong utvalda med största respekt för djurhållning och vår planet. Flertalet av leverantörerna arbetar småskaligt och återfinns i vårt närområde.
Ibland finns allt, Inte alltid allt… ibland något mer.
Såklart med anpassning för dig som t.ex inte äter gluten/laktos eller annat - Och för dig som är lite yngre / under 12 år.
Har du bokat boende-paket med kvällens middag inkl? Fråga om dagens middag vid incheckning. Har du speciella önskemål går det fint att skriva för info i förväg.
Blir ni ett större sällskap, 10 – 100 personer, skriv ett e-mail med förfrågan. Vi återkommer gärna med förslag som passar för just er och tillfället.
Det går ofta bra att boka även utanför ordinarie öppettider.
Ni vet väl att vi är "Dog-friendly". Din hund är alltid Hjärtligt Välkommen följa med till oss. För dig som av någon anledning känner obehag, eller har allergi mot hundar, säg till vi ser till att ni inte sitter i omedelbar närhet.
Öppettider
FÖRSOMMAR-MENY Från och med 7 maj – 19 juni: Tis-Fre från kl 16 + Lör från kl 14
Mors Dag: se Mors Dag-meny
Midsommarafton: se Midsommar-meny
Efter Midsommar, ny meny – Öppet alla dagar från kl 14
För middag på kvällen rekommenderas bordsbokning, men det går också fint att komma förbi. Vi gör vårt bästa för att alla ska få plats. Sista bordsbokning är kl 20.
Meny
SNACKS
* Makrill-rillette med endiver 98-
* Biltong med pepprig getostdipp 98-
* Chips med löjromscrème 146-
* En kopp Hummersoppa 138-
* Oliver & Mandlar från Grekland per /burk 56-
BRÖD med smör från Holmryds gårdsmejeri, per pers
*Surdegsbröd från Brödbacken 42-
*Hembakt Fröknäcke, fritt från gluten 42-
MELLAN – Funkar fint ”to share” /förrätt
* Grillad sparris, morot, ramslök & smörsås 162-
* Saltbakad Rödbeta, getost & lavendelhonung 158-
* Lerpottasill på rågbröd 136-
* Sardeller, grillat bröd & citron 148-
* Löjrom 30 gr, syrad grädde, rödlök & prästost 176-
* Kycklinglevermousse, gurka, rödlök & grillat bröd 136-
* Råbiff, ägg, krasse, pepparot & gulbeta 198-
CHARK, för 2 pers
*Lammkorv, varmrökt rådjur & kallrökt älg från Dalsland med Ramslöksmajonnäs och krispiga grönsaker
Från kl 18.00 - STOR /huvudrätt
*Hälleflundra, blomkålspuré, sauce bordelaise, primörer & små potatis 364-
*Lammracks, grillad squash, yoghurt, gurka, vitlök och rosmarinsky 346-
*Stekost, linser, squash, vitlök, blomkålspuré, primörer & brynt smör 298-
OST
*1 bit Tegel från Almnäs bruk 98-
SÖTT / efterrätt
*Glass-Coupe, 3 kulor EKO -glass med chokladsås 98-
*Rabarbercocotte & Flädersorbet 132-
*Chokladpralin, 2 styck från Gelaterian 96-
*Hallongrotta 38-
*Espresso Martini 158-
BARN
*Pannkakor
*Fisk med grönsaker och potatis
*Köttbullar med grönsaker och potatis
*Glass-båt